Polițiștii locali brașoveni de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului au început o acțiune de control

Send

Polițiștii locali brașoveni de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului au demarat o acțiune amplă de verificare amănunțită a tuturor societăților comerciale, persoane fizice autorizate și întreprinderilor individuale care își desfășoară activitatea pe raza municipiului.

Agenții economici trebuie să respecte, printre altele și legislația în vigoare cu privire la comercializarea produselor și serviciilor, dar și programul de funcționare sau contractul cu operatorul de salubritate.

În debutul Planului de măsuri sunt vizați toți agenții economici din cartierul Gării. Șase din cele 160 de firme inspectate până acum au fost sancționate, iar activitatea le-a fost suspendată până la obținerea autorizațiilor de funcționare, în conformitate cu prevederile OG nr. 99/2000 republicată și actualizată privind comercializarea produselor și serviciilor de piață (pentru desfășurarea activității de comerț fără autorizație de funcționare sancțiunile sunt între 400 și 1000 de lei pentru persoane juridice și suspendarea activității până la obținerea autorizației de funcționare).

Menționăm că cei șapte polițiști locali de la Biroul Activitate Comercială și Protecția Mediului au de verificat toate firmele care funcționeaza pe fiecare din cele 46 de străzi arondate acestui cartier, iar până acum au inspectat cam jumatate din acestea.

Acțiunea de control pe această linie de muncă vizează toate cartierele orașului, astfel că Poliția Locală Brașov le recomandă tuturor agenților economici să declanșeze demersurile pentru intrarea în legalitate și desfășurarea unui comerț civilizat în beneficiul cetățenilor acestui oraș și nu numai.

Share.

Comments are closed.