169 de ani de la înființarea Jandarmeriei. În județul Brașov, festivitățile au fost organizate la Făgăraș.

Send
La Multi Ani, Jandarmeriei!

În anul Centenarului Jandarmeriei Ardelene, cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, în Cetatea Făgărașului situată în apropierea „Punctului zero” al României, ne-am bucurat împreună cu comunitatea făgărășeană de frumoasa vârstă a instituției oamenilor de arme.

Un adevărat succes al activităților a fost tiroliana, care a adus bucurie pe chipurile și în sufletele copiilor.

Nota istorică a evenimentului a fost asigurată de expoziția foto-documentară „Jandarmeria Ardeleană – Centenar”, care a fost completată de replica sabiei domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, osemintele întregitorului de neam și țară Mihai Viteazul și săbiile medievale din colecția personală a colegului nostru lt. col. Sebastian Berințan.

Recunoașterea activității jandarmilor s-a făcut prin acordarea de recompense în cadrul ceremonialului militar și religios, ocazie cu care inspectorul șef împreună cu prefectul Județului Brașov și președintele Consiliului Județean Brașov au înmânat noile grade pentru un ofițer și patru subofițeri și două plachete de onoare ale Inspectoratului unui ofițer și unui angajat civil.

La mulți ani tuturor jandarmilor și din partea Brașoveanul.ro!

Share.

Comments are closed.