La Brașov se desfășoară „Luna curățeniei”. Pentru a face față au fost folosiți și 20 de deținuți din Penitenciarul Codlea

Send

În perioada 11 martie – 19 aprilie, la Brașov se desfășoară Luna curățeniei, ocazie cu care se derulează o amplă acţiune de salubrizare a domeniului public şi privat, în toate cartierele municipiului Braşov.

În perioada 15.03.2019 – 8.04.2019, cele doua societăți au acționat zilnic cu aproximativ 140-160 oameni.

Unul dintre operatori (Comprest) a încheiat un contract cu Penitenciarul Codlea și, de aproximativ 10 zile, pe lângă angajații proprii, utilizează și 20 de deținuți pentru activitatea de curățenie stradală.

S-au desfășurat activități specifice: ras rigole, măturat manual, măturat mecanic, stropit carosabil, spălat carosabil și trotuare, măturat parcări de reședință, greblat zone verzi și locuri de joacă, colectat și transportat deșeuri.

Pe arterele principale s-au efectuat și operațiuni de spălat stâlpi, lise (parapeți) și alte elemente de semnalizare rutieră. S-a intervenit pe: DN 1 (spre Predeal și spre Ghimbav), DN13 – ras rigole, spălat lise, măturat mecanizat, curățat guri de scurgere, întreținere aliniamente; Cimitirele Municipal și Șprenghi – măturat alei, greblat zone verzi; Salubrizare cursuri de apă – Timiș, Canal Timiș, Bârsa, în sensul îndepărtării depozitărilor accidentale; aliniament calea ferată – acțiuni de îndepărtare a depozitărilor accidentale; Drumul Poienii – activități de ras rigole și curățare a șanțurilor de scurgere a apelor pluviale; salubrizat zona Turnului Alb si Turnului Negru, montat coșuri de gunoi în zonă.

Cartiere în care s-a efectuat curățenia de primăvară: Florilor, Brașovul Vechi, Gării, Tractorul, Bartolomeu, Centru, Astra I, II, III, , Scriitorilor, Noua, Poiana Brașov. Cartiere în curs sau în care urmează a fi efectuată curățenia de primavară: Craiter, Triaj, Stupini, Șchei, Răcădău.

Cantități de deșeuri colectate în urma activităților desfășurate: containere – aprox. 9.000 tone; stradal – aprox. 4.000 tone.

conform comunicat Primăria Brașov

Share.

Comments are closed.