Amplu exercițiu de pregătire a salvamontiștilor și jandarmilor montani din județul Brașov

Send

În 19 și 20 februarie 2019 a avut loc un amplu exercițiu de pregătire a salvamontiștilor și jandarmilor montani din județul Brașov cu scopul de a îmbunătăți capacitățile de reacție în cazul accidentelor montane.

Exercițiul, organizat de către Compartimentul Salvamont din cadrul Consiliului Județean Brașov, a avut loc în Masivul Făgăraș, cu participarea a 10 salvamontiști, 5 voluntari și 18 jandarmi montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brașov. 

Stagiul de pregătire a inclus intervenția rapidă pentru recuperarea unei victime cu fracturi multiple din zona de creastă a Masivului Făgăraș, căutarea și recuperarea victimelor surprinse de avalanșă, precum și studierea protocoalelor de intervenție a structurilor similare din Franța.

Acest tip de exerciții este deosebit de util, având în vedere incidența crescută a cazurilor de accidente și a numărului crescut de avalanșe din Masivul Făgăraș.

Exercițiul a fost coordonat de maiorul Călina Boriceanu, de la IJJ Brașov, și de Mihai Pascu, directorul executiv al Direcției Drumuri Județene și Servicii Publice din cadrul Consiliului Județean Brașov.

Share.

Comments are closed.