Brașovul ar putea fi înfrățit cu Borjomi, unul dintre principalele orașe turistice ale Georgiei

Send

Excelența Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasador al Georgiei la București, i-a prezentat primarului George Scripcaru propunerea de înfrățire dintre orașul georgian Borjomi și municipiul Brașov, în cadrul primei vizite oficiale pe care reprezentantul statului georgian o efectuează în Brașov.

Borjomi este o stațiune balneoclimaterică foarte importantă pentru Georgia, cu o vechime de peste 200 de ani, și dă numele celei mai importante ape minerale produse în Georgia, cunoscută inclusiv peste hotare.

De asemenea, aici este dezvoltata o foarte puternică industrie a lemnului, cu foarte multe fabrici de mobilă, municipalitatea din Borjomi fiind foarte deschisă pentru acest demers de infratire.

„Două dintre direcțiile de acțiune prin care ambasada Georgiei în România încearcă să extindă colaborarea dintre Georgia și România sunt extinderea relațiilor de afaceri și înfrățirea dintre regiuni și orașe. În ianuarie, a fost semnat protocolul de înfrățire dintre Kutaisi și Iași, iar în curând va fi semnat și cel dintre Batumi și Constanța.

Noi am dori să înfrățim și Brașovul cu Borjomi. Borjomi nu este un oraș la fel de mare precum Brașovul, pentru că și țara noastră este mai mică decât România, dar se află în cea mai frumoasă regiune din țara noastră, însă este, la fel ca Brașovul, o destinație turistică foarte importantă și are un domeniu schiabil cu o tradiție de peste 50 de ani, care a beneficiat recent de o reabilitare a întregii infrastructuri.”

a explicat ambasadorul Nikoloz Nikolozishvili demersul său.

„Este o propunere foarte interesantă, mai ales că vine din partea unei țări din fostul spațiu sovietic care însă își dorește foarte mult un parcurs european și care are un potențial economic și turistic foarte bun. Avem însă de parcurs o procedură oficială, care trebuie să plece de la scrisori de intenție din partea celor două municipalități și de la stabilirea unor domenii de colaborare care pot fi dezvoltate, apoi va fi posibil să ne aflăm în etapa de a concretiza această inițiativă“

a spus primarul George Scripcaru.


Nikoloz Nikolozishvili este la prima vizită oficială la Brașov și s-a întâlnit deja cu prefectul județului și reprezentanții Consiliului Județean Brașov, însă nu este la prima sa venire în Brașov, pe care îl consideră „un oraș foarte frumos, într-o regiune foarte furmoasă și plină de oameni ospitalieri.

Mai multe informatii pe subiect Aici

Share.

Comments are closed.