(din județ) Doi zimbri din rezervația de la Vama Buzăului vor fi eliberați în pădurile din Neamț

Send

Asociaţia ..Valea Zimbrilor – Vama Buzăului’“ continuă implicarea în programul de reintroducere (punerea în libertate) în mediul natural sălbatic al zimbrilor (Bison bonasus).

Asta după ce la începutul lunii mai a anului trecut, în cadrul parteneriatului derulat cu WWF România, din rezervaţia de zimbrii de la Vama Buzăului au fost transportate şi repuse în libertate două exemplare în zona de resălbăticire Măgura Zimbrilor (la baza Munţilor Ţarcu) comuna Armeniş din judeţul Caraş Severin şi alte două exemplare în zona Munţilor Poiana Ruscă lângă localitatea Densuş, judeţul Hunedoara.

In aceste zile, alte două exemplare de zimbrii din cadrul Rezervaţiei naturale „Valea Zimbrilor Vama Buzăului“ vor pleca pentru a fi redate în libertate în cadrul Parcului Natural Vânători Neamţ, situat în nordul judeţului Neamţ şi având o suprafaţă de aproximativ 30.000 ha, zonă cunoscută sub numele de „Ţinutul Zimbrului”.

Transportul celor două exemplare pe distanţa de aproximativ 300 kilometri, parcurşi într-un interval de timp de 7 ore, se va face cu opriri regulate pentru a permite adăparea zimbrilor, dar şi examinarea acestora de către medicul veterinar.

În urma acestei acţiuni Rezervaţia de zimbrii „Valea Zimbrilor Vama Buzăului” îşi atinge pe lângă scopul turistic (20.196 de vizitatori în anul 2017 şi aproximativ 40.000 de vizitatori în anul 2018) şi pe cel de centru de reproducţie.

Share.

Comments are closed.