(din județ) Între 8-14 aprilie are loc ediția a II-a a săptămânii Eco la Săcele

Send

Asociația Sport Montan Săcele organizează în perioada 8-14 aprilie 2019 încă o săptămână Eco la Săcele!  

Primăvara apar ghioceii! Da, e perioada în care zăpada se topește, pământul se dezgheață și începe să crească iarba și să apară florile. Natura se trezește la viață! Totodată este și perioada în care la noi în țară se văd și cele mai multe gunoaie.

Ne place să mergem pe munte, să alergăm pe dealuri, prin iarbă, prin păduri și să admirăm priveliștea din zare. Ne place să ne bucurăm de mirosul parfumat al florilor de primăvară și de sunetul păsărilor acolo unde urmele de civilizație sunt mai rar întâlnite.

Din păcate, pe traseele noastre, fie ca mergem cu bicicleta, fie ca alergăm sau călătorim cu trenul ori mașina ne întristăm de fiecare dată când vedem aruncate în iarbă peturi, doze de bere, pungi întregi de resturi de la ultimul picnic, “munți” cu materiale de construcții, sticle, găleți, cauciucuri pe cursul apelor, pungi agățate de crengile copacilor, haine și lista poate continua.

Ne-am gândit să acționăm! Să nu mai așteptăm minuni din partea autorităților și nici efectul unei educații primite peste noapte sau neprimite de unii locuitori ai acestei țări.

Gândiți-vă puțin cum ar arăta România dacă am alege o săptămână din an în care fiecare om ar face curățenie în jurul casei lui, nu vorbim de interior ci de spațiul din afara gardului, in special de spatele casei. Cred că gradul de poluare s-ar micșora vertiginos. Nu mai spunem de obiceiul românilor de a arunca din mașina pe geam sau pe oriunde, fără să conștientizeze impactul pe care îl are asupra naturii.

Așa a pornit ideea de a crea Săptămâna Eco Săcele, iar anul acesta inițiem a doua ediție în care sperăm să fim în număr cât mai mare. Am ales 5 zile în care localnici să își dedice câte 2 ore pentru a face curățenie.

Astfel îi invităm pe săceleni și brașoveni să ia parte la această acțiune benefică întregii comunităti în speranța că, într-un fel sau altul, mesajul nostru va ajunge la cei care aruncă și îi va determina să își schimbe obiceiul.

Pentru program și alte detalii accesați linkul:www.taberesicircuite.ro/saptamana-eco-sacele/

Share.

Comments are closed.