Doi turiști cehi găsiți aproape în șoc hipotermic după ce s-au rătăcit pe munte

Send

Doi turiști de naționalitate cehă, în vârstă de 24 și respectiv 25 de ani, care au plecat vineri după amiază din Bran și voiau să ajungă în Bușteni, pe un traseu montan din masivul Bucegi, nu au mai putut continua deplasarea din cauza zăpezii, a epuizării fizice, a condițiilor meteo (temperaturi scăzute și ploaie) și a faptului că nu erau echipați corespunzător.

Acestia au fost salvati dupa o interventie la care au participat două echipe, una de salvamontiști cu vehicul ATV și una de jandarmi montani.

Misiunea s-a desfășurat începând cu ora 19:00 și s-a încheiat după miezul nopții. 

Când au fost găsiți, turiștii erau aproape de șocul hipotermic, se aflau în zona “Fața frumoasă” și au fost coborâți în siguranță până la Refugiul salvamont Zănoaga, din Bran, fără a necesita îngrijiri medicale.

Șeful Secției de Jandarmi Montană Bran a ținut în permanență legătura cu turiștii prin telefon și a reușit localizarea lor corectă, întrucât aceștia au trimis inițial coordonate GPS greșite.

Pentru toți cei care iubiți muntele și drumețiile, vă recomamdăm, în cazul în care doriți să vă aventurați pe munte, să nu vă lăsați înșelați de faptul că a venit primăvara!

conform informatii Jandarmeria Brasov

Share.

Comments are closed.