La Brașov, a început campania pentru combaterea căpușelor

Send

Primăria a demarat prima etapă din acest an a campaniei de deparazitare (împotriva căpușelor) a domeniului public din municipiul Brașov.

Campania a început mai devreme decât era programat, în urma solicitărilor primite din partea cetățenilor și datorită faptului că și vremea permite această activitate.

Se va acționa în parcuri, zone de agrement (la Iepure, Pietrele lui Solomon, zona lacului Noua, Zoo Brașov etc), zone de plimbare (aleile de sub Tâmpa, Dealul Melcilor, Cetățuie, Dealul Warthe, zona Jepilor, zona Molidului, Căciula) etc. Produsul folosit este Solfac EW 50, având ca substanță activă Cyfluthrin.

În concentrația utilizată pentru aceste tratamente, substanța nu este periculoasă pentru oameni, animale, păsări sau albine. Tot în această perioadă se desfășoară și tratamentul fito-sanitar al arborilor și trandafirilor de pe domeniul public (parcuri și aliniamente stradale), care se efectuează înainte de înflorire, pentru combaterea bolilor și dăunătorilor.

Tratamentul se efectuează cu un fungicid pe bază de cupru, care combate în special mana, pătarea, arsura frunzelor, bacteriozele. Din 11 aprilie va începe și deratizarea domeniului public, după ce în perioada februarie-martie a avut loc deratizarea, dezinsecția și dezinfecția în unitățile de învățământ.

Date de contact pentru solicitări și reclamații: – Coral Impex – Brașov (prestator), Str. Harmanului, Nr. 50, Sc. B, Etaj 1 , Ap. 4, Tel / Fax: 0268 / 331299, E-mail: [email protected]– Primăria Brașov, dispecerat : Telefon: 0268/405000, 0268/416550; E-mail: [email protected]

Share.

Comments are closed.