Lucrările de reabilitare a fostului cinematograf Modern avansează

Send

Joi, 28 februarie, primarul George Scripcaru a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a fostului cinematograf Modern.

Acest imobil face parte dintr-un proiect mai amplu de readucere a fostelor cinematografe în viaţa culturală a oraşului, alături de cinematografele Patria, Astra și Popular.

,,Este o investiţie importantă pentru noi, având în vedere faptul că prin aceste lucrări vom transforma un spaţiu neutilizat atâţia ani într-un centru cultural dedicat mai ales copiilor. Având în vedere stareaîn care se afla clădirea a fost nevoie de o intervenţie majoră. Odată cu lucrările de reabilitare, am regândit și spaţiile din interiorul fostului cinema, astfel încât acestea să devină utile, nu doar pentru proiecția de film, ci şi pentru desfăşurarea unor spectacole cu şi pentru copii. Vom avea două săli, una cu o capacitate de 191 de locuri, iar cealaltă cu 114 locuri. În cea de a treia sală vom amenaja vestiare pentru micii artiști. Este vorba de o investiţie foarte mare, aproximativ 5 milioane de lei, şi tocmai de aceea am insistat ca principalii beneficiari să fie copiii. În afară de Teatrul Arlechino şi de câteva spectacole ale instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Local, copiii braşoveni nu au un spaţiu adecvat în care să se bucure de spectacole dedicate lor, şi mai ales în care să se exprime artistic. Cei mai mici braşoveni merită un astfel de loc, cu toate dotările necesare unui act de cultură de acest gen“

a declarat George Scripcaru, primar al Municipiului Brașov

A. Lucrări executate sau în curs de execuție în aceste zile:

1. Decopertare hidroizolație existentă; 2. Montare structura metalică; 3. Execuție termohidroizolație; 4. Execuție instalație evacuare ape pluviale; 5. Decopertări la pereți și tavane; 6. Spart platforme beton; 7. Demolări pereți despărțitori; 8. Evacuări moloz; 9. Săpătură și evacuare pământ pentru efectuare infrastructură vestiar; 10. Cofrare, armare și turnare infrastructură vestiar; 11. Cofrare, armare și turnare infrastructură sala mare; 12. Cofrare, armare și turnare infrastructură sala mică.

B. Lucrări ce se vor executa în perioada următoare:

1. Compartimentări zidărie caramidă; 2. Tencuieli la pereți; 3. Execuție instalații termice, sanitare, ventilație, curenți tari și slabi (rețele distribuție).

Lucrările propuse sunt cele de reparaţie capitală a întregii clădiri, cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf, pentru proiecţii de film şi realizarea unor spectacole festive ale copiilor.Sala care până la închiderea clădirii a primit destinaţia de club va fi reamenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film, cu o capacitate de maxim 114 locuri. Sala mare (fosta sală cu 350 locuri) se va amenaja ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 191 locuri.În fosta sală de 100 locuri se va amenaja un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului va fi amenajat un spaţiu pentru amplasarea centralei termice.

Lucrări prevăzute în contract

– Desfaceri elemente de compartimentare (portante şi neportante), finisaje, instalaţii electrice, termice, sanitare, ventilaţii, – Realizarea unor goluri de uşi şi închiderea altora existente,- Lucrări de consolidare a structurii existente în zona golurilor nou propuse,- Lucrări de finisaje interioare şi exterioare,- Lucrări de instalaţii termice, electrice şi sanitare,- Lucrări de reabilitare termică a clădirii prin realizarea termosistemului la exterior,- Achiziţie utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale, cu montaj

Detalii contract

Contract de lucrări: 209/16.07.2018,Constructor: Asocierea SC DEANDA PRIM INVEST SRL-D – lider asociere, SC CONSTRUCŢII INDUSTRIALE CIVILE SRL şi SC DAMELECTROTERM VB SRL,Valoare contract: 4.969.639,78 lei cu TVA inclus,Termenul de execuţie al lucrărilor: 18 luni de la data emiterii Ordinului de începere al lucrărilor.

Share.

Comments are closed.