Muzeul Județean de Istorie Brașov a participat la evenimentul „Ziua porților deschise” la instituțiile europene din Bruxelles

Send

Expoziția de fotografie istorică „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” a fost prezentată în clădirea „Justus Lipsius” – sediul principal al Consiliului UE și al Secretariatului General al Consiliului.

În cadrul „Zilei porților deschise”, România a fost promovată la instituțiile europene din Bruxelles atât sub o formă interactivă, printr-un stand care a inclus instalații digitale, cât și prin forma clasică a expozițiilor. Astfel, mii de persoane care au vizitat Consiliul UE au avut ocazia să afle mai multe informații despre România care deține pentru prima oară Președinția Consiliului UE.

Expoziția de fotografie istorică „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” este dedicată pasiunii cu care suverana României Mari a iubit arta populară românească și cuprinde imagini istorice din perioada 1893 – 1935, cu principesa moștenitoare și apoi regina Maria în costum popular românesc.

Imaginile au fost alese din jurnalul reginei și colecții particulare și sunt însoțite de citate selectate din cărțile scrise de regină și din autori români și străini care au scris despre regina Maria.

Curatorul expoziției este Nicolae Pepene. Expoziția a fost realizată de Asociația Forums și Muzeul Județean de Istorie Brașov, fiind finanțată în anul 2018 de către Ministerul Culturii și Identității Naționale.

conform CJ Brasov

Share.

Comments are closed.