Water Projection: Recital al pianistei Mara Dobrescu la Brașov pe 4 mai

Send

Renumita pianista romana Mara Dobrescu stabilita in Franta si-a inceput studiile muzicale la Liceul de muzica George Enescu, la clasa prof. Gabriela Stepan.

Foarte repede este remarcata de public si critici pentru calitatea interpretarilor sale pline de temperament, dar si eleganta si finetea frazarilor sale.

Obtinerea Bursei Guvernului Francez timp de trei ani ii permite sa absolve studiile Conservatorului National Superior din Paris cu cele mai inalte distinctii si devine foarte repede laureata a numeroase Concursuri Internationale si bursiera Fundatiilor Yamaha, Meyer, Tarazzi, Nadia si Lili Boulanger.

Obtine de asemeni un master in muzica contemporana la Conservatorul National Superior din Geneva.

Mara Dobresco este invitata sa concerteze in recital sau ca solista pe cele mai importante scene din Paris: Théâtre Mogador, Théâtre de Chatelet, l’Auditorium du Musée d’Orsay, Cité de la Musique, Salle Cortot, Orangerie de Bagatelle , cat si in numeroase festivaluri ca Festivalul din Aix en Provence, PianoLille Festival, Saintonge Festival, ArsTerra Festival dar si pe scena Concertgebouw din Amsterdam, Bozar si La Monnaie Bruxelles.

Sustine deasemeni recitaluri si concerte in Spania, Germania, Austria, Bulgaria, Rusia, Cehia, Japonia, Argentina, Australia iar debutul sau in Statele Unite la Chicago si New York se bucura de un mare succes.
Inregistreaza pentru Radio si Televiziunea Romana, pentru Radio France si Radio Swiss-Romande, iar discografia sa este foarte apreciata de presa de specialitate (Le Monde de la Musique, Classica, Repertoire).

In paralel cu cariera solistica, Mara Dobrescu este pasionata de dramaturgia gestului muzical si participa la numeroase proiecte bazate pe imbinarea intre literatura, muzica si teatru.

Fiind o mare iubitoare de muzica de camera , evolueaza in compania celor mai talentati muzicieni din generatia sa , facand parte si din Quartetul Face à Face (2 piane si 2 percutii) cu care concerteaza in toata lumea.

Mara Dobrescu se bucura de indrumarea unor mari maestri precum Martha Argerich, Jean Claude Pennetier, Pierre-Laurent Aimard et Dominique Merlet.

conform info Centrul Reduta

Share.

Comments are closed.