Ambasadorul Chinei în România, doamna Jiang Yu a fost în vizită oficială la Brașov

Send

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, domnul Adrian-Ioan Veştea şi primarul municipiului Braşov, domnul George Scripcaru au avut deosebita onoare de a primi, astăzi, vizita oficială a Excelenţei Sale, doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.

În cadrul acestei vizite cei doi oficiali braşoveni au prezentat cele două proiecte considerate prioritare pentru administraţia locală braşoveană, şi anume Aeroportul Internaţional Braşov şi Spitalul Regional Braşov. Excelenţa Sa a subliniat că ambele proiecte sunt urmărite cu interes de Ambasada Chinei, având în vedere că există numerose firme de stat din China, care doresc implicarea, fie în etapa de construire, cât şi în faza de operare ale acestor obiective.

Mai mult, China dispune de mecanisme de finanţare atât în parteneriat cu BERD şi BEI, cât şi prin intermediul unui fond de investiţii creat pentru proiecte în ţările Europei Centrale şi de Est.

Excelenţa Sa, Doamna Ambasador Jiang YU a prezentat detaliat proiectele prioritare ale partenerilor chinezi în România. Pe primul loc, în cadrul acestor proiecte, se situează construirea în regim de parteneriat public-privat al autostrăzii Braşov-Ploieşti, obiectiv prioritar pentru cetăţenii braşoveni.

În cazul în care acest contract va fi încheiat până la sfârşitul anului, solicitarea părţii chineze a fost de sprijin din partea autorităţilor locale braşovene în limitele lor de competenţă.

Un al doilea domeniu considerat de o deosebită importanţă a fost cel al promovării turismului braşovean în China, existând un mare interes în rândul iubitorilor sporturilor de iarnă din China pentru staţiunile turistice de iarnă din Braşov şi Valea Prahovei.

Având în vedere că în viitorul apropiat China va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă, înaltul oficial chinez a solicitat realizarea unui cadru care să permită schimburi de experienţă şi transfer de know-how din partea Braşovenilor, având în vedere că atât Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov cât şi primarul municipiului Braşov au o experienţă remarcabilă în domeniu dată de modul de succes în care a fost organizat la Braşov Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

conform text si foto CJ Brasov

Share.

Comments are closed.