ISU Brașov: Rezultate deosebite pentru alpiniștii pompieri atât la întrecerile sportive, dar mai ales la intervențiile reale!

Send

În data 10 mai 2019 salvatorii brașoveni au participat la un concurs de salvări complexe de la înălțime organizat de SOLO Brașov.

Probele s-au adresat tuturor echipelor de salvatori (pompieri profesioniști, pompieri voluntari sau privați, alpiniști utilitari, forțe speciale ale armatei,etc.) formate din 5 membri capabili să efectueze operații de salvare de la înălțime în situații periculoase.

La concurs au participat mai multe echipe de intervenție din cadrul I.S.U. Brașov, I.S.U. Hunedoara și I.S.U. Neamț, dar și alte echipe din Polonia și Turcia. Una din echipele I.S.U. Brașov s-a clasat pe locul doi dând dovadă de perseverentă în acumularea de cunoștințe în domeniul salvării de la înălțime.

Echipa de alpiniști de intervenție a Detașamentului 1 de Pompieri Brașov, care a renunțat la ultima proba a concursului de salvare pentru a se deplasa la intervenția privind o tentativă de suicid a fost premiată de sponsorii concursului cu diverse echipamente de alpinism (back-up ASAP Petzl, Rig Petzl , mănuși Singing Rock, echipamente oferite de Himalaya București).

Dincolo de plăcerea de a participa la astfel de competiții și dorința permanentă de perfecționare, acești militari trăiesc adevărate satisfacții când rezultatul muncii lor se concretizează în vieți salvate, exemplul concludent fiind chiar ieri, când intervenția lor oportună a împiedicat producerea unei tragedii, reușind salvarea unei femei ce amenința să se sinucidă.

conform text si foto ISU Brasov

Share.

Comments are closed.