Brașovul va participa la comemorarea Zilei Naționale Anuale a Holocaustului

Send

Primarul orașului Rishon LeZion, Raz Kinstlich, i-a adresat primarului George Scripcaru o scrisoare pentru a-i solicita sprijinul într-o campanie de conștientizare asupra consecințelor antisemitismului la care participă toate orașele înfrățite cu municipiul din Israel.

„Din punct de vedere personal, din moment ce fac parte din a doua generație care a supraviețuit Holocaustului, consider această misiune ca fiind una foarte importantă și nu pot și nu voi uita. Prin urmare, cred că avem dreptul să protejăm viitoarele generații și să nu le lăsăm să uite ce a însemnat această atrocitate“, se arată în scrisoarea primarului Raz Kinstlich.

Campania constă în afișarea imaginii unor supraviețuitori ai Holocaustului, toți fiind rezidenți ai municipiului Rishon LeZion.

Imaginile conțin numele persoanelor, vârsta lor, o frază care să facă trimitere la povestea acestora și precizarea că și-au construit o nouă viață după Holocaust în Rishon LeZion, precum și formula „îi iubim și ne vom aminti mereu de supraviețuitori“.

În Brașov, imaginile vor rula pe totemurile digitale de lângă clădirea Modarom, pe Republicii, în perioada 25 aprilie- 3 mai.

Brașov este înfrățit cu Rishon LeZion din 1996.

conform text Primaria Municipiului Brasov

Share.

Comments are closed.