Primele 6 autobuze articulate vor ieși în circulație pe liniile 5 și 17

Send

RATBV a primit azi și ultimele autobuze articulate din lotul de 105 achiziționate anul trecut, aceasta fiind ultima „tranșă“ de livrări din cadrul contractului.

Astfel, primele 6 autobuze articulate vor ieși în circulație vinerea aceasta, pe liniile 5 și 17.

„Astăzi au ajuns la Brașov și ultimele autobuze articulate Menarini, conform contractului pe care SC RATBV l-a încheiat anul trecut. Până la jumătatea luni mai sper să se finalizeze procedurile de înscriere în circulație, iar din 15 mai, toate cele 105 autobuze să fie în trafic.

Noi continuăm procedura de achiziție pentru cele 52 ecologice, 32 de autobuze electrice și a celor 20 de autobuze electric-hibride, pentru care avem data limită de depunere a ofertelor în 24 mai. Am fost nevoiți să decalăm termenul în urma solicitărilor venite de la potențialii ofertanți, care au justificat atât prin necesitatea de a traduce documentația, cât și prin faptul că este o perioadă de sărbători, când sunt mai multe zile libere.

Deja 5 companii, din Germania, Italia, Cehia și România, s-au arătat interesate de această licitație. În paralel, se derulează procedurile pentru achiziția celor 26 de troleibuze, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, cu finanțare de la UE, prin POR, precum și evaluarea dosarelor pentru finanțarea nerambursabilă de la UE, tot prin POR, a achiziției de 25 de troleibuze, 10 autobuze hibrid și 20 de autobuze electrice, ultimele tot în parteneriat cu MDRAP.

a declarat primarul George Scripcaru.

Aceasta a completat că, din punctul său de vedere, transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru.

Toate aceste achiziții înseamnă un pas important spre obiectivul administrației brașovene de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor

conform comunicat Primaria Municipiului Brașov

Share.

Comments are closed.