Poliția Locală vrea să combată fenomenul cerșetoriei: „Banii nu rămân la aceștia. Sunt doar forme de exploatare umană”

Send

Poliția Locală Brașov și RATBV S.A. fac recomandări, atât turiștilor, cât și brașovenilor sub forma unor mesaje afișate pe ecranele LED din mijloacele de transport în comun pentru descurajarea cerșetoriei.

Activitățile Poliției Locale pe zona de cerșetorie se desfășoară zilnic, pe întreaga perioadă a anului, întrucât specificul turistic al orașului atrage persoane care se îndeletnicesc și realizează venituri importante cu și din această activitate.

În completarea planurilor de măsuri pe această linie de muncă, Poliția Locală Brașov a apelat și la parteneriatul cu RATBV S.A. În această direcție, cele două entități publice derulează o campanie de prevenire și de reducere a acestui fenomen care se manifestă atât pe plan local, cât și național.

Poliția Locală Brașov recomandă tuturor cetățenilor să nu încurajeze (prin oferirea de bani) persoanele care apelează în acest mod la mila publică. Trebuie să înțelegem cu toții că astfel de practici reprezintă, de cele mai multe ori, o forma de exploatare a copiilor, bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități, întreținute și coordonate din umbră de către persoane certate cu legea.

Precizăm că acțiunile polițiștilor locali pe această linie de muncă se concretizează zilnic în sancțiuni aplicate în contextul săvârșirii acestui gen de fapte, dar, întrucât fenomenul este întreținut permanent de unii concetățeni binevoitori și miloși, este greu de eradicat.

Dupa sancționare, persoanele vizate sunt fie îndrumate către localitățile de domiciliu, fie sunt conduse, cu acordul lor, la Centrul de persoane fără adapost unde pot beneficia de o igienizare corespunzatoare și o masă caldă. Din păcate, a doua zi îi găsim din nou în stradă, iar noi reluăm procedurile descrise mai sus.

De aceea, considerăm oportună această campanie de informare, cu scopul declarat și urmărit de prevenire și reducere a cerșetoriei pe raza municipiului Brașov.

De asemenea, pe același suport electronic sunt prezentate și sfaturi pentru călatori cu privire la modul în care se traversează strada în siguranță, mai ales că prietonii sunt, nu de puține ori victime ale accidentelor rutiere.

conform comunicare Poliția Locală Brașov

Share.

Comments are closed.