Cea mai frumoasă grădină din cartierul tău, premiată la sfârșitul Lunii Curățeniei

Send

Primăria Brașov, în parteneriat cu cei doi operatori de salubritate, lanseazăproiectul ,,Cea mai frumoasă grădină din cartierul tău”, adresat locuitorilor municipiului Brașov care se implică în amenajarea spațiilor verzi de pe domeniul public. 

La sfârșitul Lunii Curățeniei, Asociația de proprietari sau persoana care va amenaja cea mai frumoasă grădină de pe domeniul public din fiecare cartier al Brașovului va fi premiată cu un pachet cu unelte de grădinărit în valoare de 800 de lei.

,,În fiecare an sunt cetățeni ai Brașovului care se implică foarte mult în curățarea și îngrijirea zonelor verzi din jurul blocului sau din fața caselor. Cred că este normal să îi evidențiem într-un fel pe aceștia, ca modele pentru toți brașovenii, și să îi și recompensăm. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare cartier, iar în cele mai mari, cum este Astra, vom acorda aceste premii pe zone. Am pregătit 20 de pachete cu unelte de grădinărit, care conțin tot ceea ce ar fi nevoie pentru îngrijirea zonelor verzi. Inspectorii primăriei vor face o evaluare pe teren, iar o comisie formată din reprezentanți ai Primăriei, de la Serviciul de Salubrizare și Serviciul Amenajare Zone de Agrement, și ai celor doi operatori de salubritate vor decide, pentru fiecare cartier, care sunt premianții. Sper ca în acest fel, brașovenii să conștientizeze că zona din fața imobilului în care locuiesc – bloc sau casă – reprezintă și imaginea celor care locuiesc acolo. Ca să nu mai vorbim de faptul că, în cazul blocurilor, majoritatea deșeurilor din grădini provin de la cei care locuiesc în acel bloc. Îi invit pe toți brașovenii să ne ajute în acest demers, fie că este vorba de cei care au amenajat acele grădini sau de cei care pur și simplu au văzut o grădină frumoasă, ca în următoarele 4 săptămâni, să ne trimită fotografii ale acestor grădini sau zone verzi și locațiile acestora pe adresa de mail [email protected]”, a declarat primarul George Scripcaru.

Share.

Comments are closed.