Masa rotundă a avut ca obiectiv dialogul dintre tineri reprezentanți ai Consiliului Consultativ al Tinerilor pentru Climă (YACC România) și autorități centrale și locale, pornind de la provocările din comunitățile lor și soluțiile identificate de tineri, dar și prezentarea Compendiului de bune practici „Acțiune la nivel local, impact la nivel global”.
Instituţia noastră a fost reprezentată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Iatan, şi de managerul public Alina Drăgan, cea care manageriază implementarea proiectului People & Planet.
Au mai participat reprezentanți de la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă Ministerul Educației – România, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Consiliul Județean Prahova, Uniunea Generală a Consiliilor Judeţene din România, Primăria Municipiului Buzău și Consiliul Județean Buzău.
Dialogul s-a axat pe soluțiile identificate de tineri în 3 domenii importante pentru ei:
𝗦̦𝗰𝗼𝗹𝗶 𝗿𝗲𝘇𝗶𝗹𝗶𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝗰𝗲 & 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗺𝗽𝗮𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗹𝗼𝗿 𝗮𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶,
𝗥𝗲𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲 𝘂𝗿𝗯𝗮𝗻𝗮̆ 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗶̂𝗺𝗯𝘂𝗻𝗮̆𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗽𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘃𝗲𝗿𝘇𝗶 𝘀̦𝗶 𝗮𝗰𝗼𝗽𝗲𝗿𝗶𝘀̦𝘂𝗿𝗶 𝘃𝗲𝗿𝘇𝗶,
𝗠𝗲𝘁𝗼𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴.
Masa rotundă a reprezentat prilejul perfect pentru a prezenta și una dintre publicațiile proiectului #PeopleAndPlanet – „𝐴𝑐𝑡̦𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙, 𝑖𝑚𝑝𝑎𝑐𝑡 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑔𝑙𝑜𝑏𝑎𝑙”, un veritabil compendiu de bune practici destinat autorităților publice.
Desfășurat între octombrie 2020 și aprilie 2025, acest proiect a avut drept scop sensibilizarea, responsabilizarea și mobilizarea tinerilor și a factorilor de decizie europeni ca răspuns la problema stringentă a schimbărilor climatice și impactului global al deficitului de apă.
Prin împuternicirea tinerilor ca agenți ai schimbării și prin integrarea vocilor acestora în procesele decizionale locale, proiectul a promovat soluții reale și practice care răspund atât nevoilor de mediu locale, cât și celor globale.