(din judet) Șoferi băuți prinși la volan și ordin de protecție provizoriu

Send

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 00,15, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 25 ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Homorod, jud. Brașov.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule, ca urmare a unei abateri anterioare.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.50 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 02.15, polițiști din cadrul Poliției Orașului Zărnești au depistat în trafic pe str. Ciucaș din orașul Zărnești un tânăr  în vârstă de 23 ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.51 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

La data de 15 aprilie a.c., lucrători din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat în vârstă de 32 ani din mun. Făgăraș, jud. Brașov.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 11 aprilie  2019,  bărbatul s-ar fi deplasat la domiciliul fostei sale concubine din mun. Făgăraș și ar fi agresat-o fizic pe aceasta.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de persoana în cauză.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de ”lovirea sau alte violențe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

Share.

Comments are closed.