Până la Paști, orașul intră într-un proces amplu de lucrări de curățenie și reparații

Send

Vineri (n.r. 8 martie), primarul George Scripcaru a avut o întâlnirea cu prestatorii de servicii cu care Primaria Brașov are contract pentru întreținerea orașului, pentru a stabili activitățile și programul de lucrări pe care aceștia trebuie să le deruleze până la Sărbătorile de Paști.

Până în 20 aprilie, firmele care se ocupă cu salubrizarea orașului trebuie să finalizeze tot ceea ce înseamnă curățenie de primăvară, de la curățatul la rigolă al străzilor, la măturatul aleilor și trotuarelor.

Firma care gestionează activitatea de întreținere zone verzi trebuie să finalizeze programul de toaletare și plantare copaci și gard viu. Toate locurile de joacă, parcurile, zonele de agrement vor intra într-un program amplu de întreținere, reparații și înlocuire de elemente deteriorate în sezonul rece.

De asemenea, străzile, trotuarele și aleile pietonale vor trece printr-un un proces de reparații, având în vedere deteriorările apărute în urma sezonului rece.

,,Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții firmelor cu care Primăria are contract pentru întreținerea domeniului public, fie că vorbim de zone verzi, parcuri, străzi sau trotuare. Scopul a fost de a stabili un program cu activități și termene foarte clare, astfel încât la sfârșitul lunii aprilie, când este Paștele, orașul să fie pregătit pentru aceste sărbători. Avem o listă cu toate lucrările de reparații care trebuie făcute, iar aceste firme au la dispoziție 40 de zile să le execute. Lista a fost întocmită pe baza constatărilor făcute de inspectorii primăriei, de cei de la Poliția Locală, dar și cu sprijinul cetățenilor, care ne-au comunicat zonele în care ei au constatat că sunt probleme, fie că a fost vorba de gropi apărute în asfalt, fie de bănci rupte, de coșuri de gunoi lipsă sau,în destul de multe cazuri, de modul în care deținătorii de rețele au refăcut în urma lucrărilor executate în sezonul rece. Am vrut să am eu direct această discuție cu reprezentanții acestor firme și cu deținătorii de rețele, ca să știe și aceștia care sunt așteptările noastre și, în primul rând, care sunt așteptările brașovenilor. De luni, cel târziu, vor trebui să fie în teren și să respecte graficul de lucrări pe care l-am stabilit. Totodată, le-am solicitat, atât angajaților de la Direcția Tehnică, cât și celor de la aceste firme, să instituie un program de permanență, 24 din 24 de ore, pe toată durata săptămânii, inclusiv în weekend“,

a spus primarul George Scripcaru

Share.

Comments are closed.