Pentru a răspunde la întrebarea „De ce un aeroport în Brașov?”, Adrian Veștea a calculat orele pierdute în trafic

Send

Demersurile pentru realizarea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav au început în urmă cu mai mult de 10 ani.

În această perioadă s-a spus de multe ori în spațiul public că regiunea Brașovului nu are nevoie de aeroport, deoarece sunt destule aeroporturi în apropiere.

Noi am ascultat criticile și am decis să facem o autoevaluare, punându-ne întrebarea: „De ce un aeroport în Brașov?”, spune Adrian Vestea

Am calculat beneficiile directe ale locuitorilor din județele Brașov, Covasna și Harghita în urma construirii Aeroportului. Pentru acest calcul am luat toate localitățile din cele trei județe care au peste 10.000 de locuitori și cele 5 aeroporturi care sunt situate cel mai aproape de noi.

Adrian Veștea

Folosind aplicațiile Google Maps și Waze, acesta a verificat durata călătoriei din aceste localități către cele 5 aeroporturi și am calculat o medie.

Astfel, a constatat că locuitorii din zona noastră fac, în medie, 3 ore și 54 minute până la Aeroportul din Cluj-Napoca, 2 ore și 35 minute până la Aeroportul din Târgu Mureș, 2 ore și 36 minute până la Aeroportul din Sibiu, 2 ore și 50 minute până la Aeroportul din Bacău și 3 ore și 6 minute până la Aeroportul Otopeni.

Privind lucrurile în acest mod și gândindu-ne la starea precară a infrastructurii rutiere și feroviare pe care trebuie s-o folosim pentru a ne deplasa la oricare din aceste aeroporturi, necesitatea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav se conturează cu claritate.

Share.

Comments are closed.