Polițiștii locali de la Biroul rutier au spus prezent la invitația școlarilor de la Colegiul Tehnic Remus Răduleț

Send

Elevii au fost interesați să afle mai multe despre meseria de polițist local, dar au fost curioși și de sfaturile venite din partea oamenilor legii cu privire, în primul rând, la comportamentul pe care trebuie să îl aibă pe stradă, fie că sunt pietoni sau merg pe biciclete ori skateboard-uri.

Cu această ocazie, elevii au învățat sau și-au reamintit care sunt regulile de circulație pe care trebuie să le respecte cu strictețe pentru a nu ajunge victime sigure ale accidentelor rutiere.

Poliția Locală Brașov este prezentă în școli și grădinițe și datorită solicitărilor venite din partea cadrelor didactice care consideră necesară și binevenită prezența agenților și la clasele lor.

În această săptămână, polițiștii locali sunt invitați să se alăture programului “Școala Altfel”, desfășurat de unitățile școlare din municipiu.

Lecțiile de rutieră au fost interactive, ținând cont de faptul că micuții au răspuns la toate provocările oamenilor legii, dar au și pus întrebări legate de situații în care au fost martori sau chiar subiecți. Printre altele, polițiștii locali le-au explicat elevilor ce trebuie să facă în cazul în care se rătăcesc de părinți sau ajung singuri în locuri necunoscute. 

Campania de educație rutieră intitulată sugestiv “FOLOSEȘTE ZEBRA!” va continua sub egida Poliției Locale Brașov, în școlile din municipiu, și după vacanța de Paște!

conform text si foto Politia Locala Brasov

Share.

Comments are closed.