208 de panouri de afișaj electoral în 26 de locații din Brașov

Send

De miercuri, 24 aprilie, începe montarea panourilor de afișaj pentru campania electorală destinată alegerii membrilor din România ai Parlamentului European.

Activitatea de montare a panourilor se va derula pe parcursul a două zile, miercuri și joi, astfel încât cele 208 panouri din toate cele 26 de locații să fie pregătite pentru data de 27 aprilie, dată la care începe campania electorală.

Până la această dată, este interzisă afișarea de materiale de promovare electorală pe aceste panouri.

Având în vedere numărul de panouri pentru fiecare locație, respectiv 8 panouri/locație, dimensiunea fiecărui panou, de 100 cm x 100 cm, precum și prevederile legale privind dimensiunea afișelor, toate acestea coroborate cu numărul de partide, alianțe și candidați la alegeri, respectiv 16 poziții, considerăm că aceste panouri asigură fiecărui candidat posibilitatea de a se promova.

Facem un apel către candidați și formațiunile politice care îi susțin să respecte dreptul fiecăruia de își promova oferta electorală, în sensul de a nu ocupa cu afișele unui anumit candidat toate panourile sau de a lipi propriile afișe peste cele ale contracandidaților.

Panourile se vor demonta la încheierea campaniei electorale, în data de 25 mai, ora 7.00.

Potrivit Legii nr. 33/2007, republicată, art. 40, alin (6)„Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale care participă la alegeri în condiţiile prezentei legi ori candidat independent poate aplica un singur afiş electoral.

Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură)“.

conform comunicat Primăria Municipiului Brașov

Share.

Comments are closed.