Oficialii Ambasadei Republicii Franceze sunt interesați de proiectul aeroportului

Send

Oficialii Ambasadei Republicii Franceze în România sunt interesați de proiectul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Jérôme Julliand, consilier comercial al Ambasadei Franței, alături de echipa sa de lucru, a fost primit de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

La întrunire au fost prezenți Ion Ciolacu, consulul onorific al Franței la Brașov, Mihai Costel, viceprimarul municipiului Brașov, și responsabilii cu implementarea proiectului AIBG din cadrul CJ Brașov.

Președintele CJ Adrian-Ioan Veștea a prezentat etapele parcurse în proiectul AIBG, începând cu anul 2014 – momentul finalizării pistei, și până în prezent – când sunt în evaluare ofertele pentru proiectarea și construirea terminalului de pasageri și sunt în lucru achizițiile privind realizarea balizajului, construirea unui drum perimetral și dotarea cu echipamente de radionavigație.

„Până la sfârșitul anului 2020 vom finaliza toată infrastructura necesară Aeroportului și îl vom certifica. În paralel, facem demersurile pentru notificarea Comisiei Europene privind procedura de concesionare, o premieră pentru România, pe care sperăm s-o ducem cu bine la bun sfârșit. Noi dorim să predăm concesionarului un aeroport certificat și funcțional în totalitate, astfel încât el să poată fi operat de îndată”

a menționat Adrian-Ioan Veștea.

Jérôme Julliand a precizat că expertiza firmelor franceze în sectorul aeroportuar este complexă și diversificată, atât în ceea ce privește concesionarea, cât și în privința dotării cu echipamente și gestionării activității aeroportului pe partea de securitate.

Oaspetele a primit de la CJ Brașov un material de prezentare a proiectului AIBG destinat posibililor concesionari, pe care îl va transmite Federației care gestionează aeroporturile din Franța.

conform comunicat si foto Consiliul Judetean Brasov

Share.

Comments are closed.