Ceremonie militară și religioasă organizată cu ocazia zilei de 9 Mai la Brașov

Send

Primarul George Scripcaru a participat astăzi, alături de celelalte autorități locale, la ceremonia militară și religioasă organizată cu ocazia zilei de 9 Mai.

„ Astăzi aniversăm o zi cu o triplă semnificație, care vine să aducă în atenția noastră ceea ce au făcut înaintașii noștri pentru ca noi astăzi să fim într-o țară liberă și democratică, raportată la valorile Europei. 9 Mai este ziua independenței României ziua victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și ziua Europei, un eveniment cu atât mai important cu cât astăzi are loc în România și summit-ul Uniunii Europene.

La mulți ani, România, la mulți ani, Europa, și să ne aducem aminte de toți cei care s-au jertfit pentru ca noi astăzi să fim aici“

a declarat primarul George Scripcaru.

Mai multe fotografii aici: http://bit.ly/nouamai

Data de 9 mai, declarată Ziua Europei, marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Viziunea sa era de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism – Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului (CECO), tratat semnat de Franța, Germania de Vest, Italia, Belgia, Luxemburg și Olanda.

Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României încă de două ori, respectiv proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877 și Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, la 9 mai 1945.

Fotosi text: Primaria Brasov

Share.

Comments are closed.