Electrica se implică în învățământul profesional dual la Brașov

Send

Joi, 18 aprilie, primarul George Scripcaru va semna, împreună cu reprezentanții Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA și cei ai Colegiului Tehnic Mircea Cristea, un contract de parteneriat pentru înființarea, începând cu anul școlar 2019-2020, a unei clase profesionale în sistem dual, la această unitate de învățământ.

,,Mă bucur că sunt unități de învățământ în Brașov care au înțeles că obiectivul lor trebuie să fie pregătirea elevilor pentru cerințele pieței muncii, astfel încât să le ofere acestor copii un viitor în acest oraș. Conducerea Colegiului Mircea Cristea a reușit ca, în două luni, să convingă două companii importante să susțină financiar pregătirea acestor elevi.

Într-o primă etapă, Electrica va susține, ca și cei de la ENGIE, înființarea unei clase cu 28 de elevi pentru calificarea electrician exploatare joasă tensiune, ceea ce înseamnă că vom avea două clase în sistem dual încă din următorul an școlar, la acest colegiu

Îi asigur pe cei de la compania de distribuție energie electrică de susținerea mea pentru implicarea lor în dezvoltarea acestui sistem de învățământ profesional.

Înfiinţarea şcolilor profesionale în sistem dual este un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că o resursă umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor. În același timp, cum am spus-o de mai multe ori, este un proiect de suflet pentru mine, în care cred foarte mult”,

a declarat primarul George Scripcaru.

Oferta educațională a Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA:

Bursă lunară de stat = 200 ron/lună. SDEE Transilvania Sud S.A. va asigura:− Bursă lunară asigurată de companie = 500 ron/lună,− Bursă lunară de merit asigurată de companie (în functie de medie) = 200 ron/lună,− Condiții excelente de pregătire practică,− Examinări de medicină muncii și analize medicale obligatorii,− Asigurarea unei mese/zi la locul de practică,− Echipament de protecție,− Obținerea calificării pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune,− Angajare după absolvirea studiilor.

În luna martie, un protocol asemănător a fost semnat cu ENGIE România, care va susține financiar o clasă de 28 de elevi, având specialitatea instalații tehnico-sanitare și de gaze.

conforom comunicat Sorin Toarcea, Purtător de cuvânt al Primăriei Braşov

Share.

Comments are closed.