Fără taxe pentru producătorii care vor vinde în Hala Star din Brașov

Send

Din luna mai, producătorii de legume și fructe, precum și crescătorii de animale, vor putea să își vândă produsele în Hala Star fără nici o taxă.

Primarul George Scripcaru va propune în luna mai Consiliului Local Brașov scutirea de taxe a producătorilor agricoli și crescătorilor de animale, în special din județul Brașov, care doresc să își comercializeze produsele în Hala Star.

Se dorește astfel oferirea unui sprijin pentru adevărații producători din județul nostru, dar și asigurarea accesului brașovenilor din zona centrală și Șchei la produse românești de calitate, la un preț mai accesibil, având în vedere faptul că producătorii nu mai trebuie să plătească taxe la Serviciul Piețe pentru tarabele ocupate.

Până la ședința CL din luna mai, vom face o igenizare a halei, iar Serviciul Piețe va trebui să pregătească un set de criterii care să ne asigure că de această facilitate beneficiază producătorii adevărați, nu intermediarii sau firmele care au ca obiect comercializarea de produse.

Totodată, vom lua legătura și cu primăriile din județ, pentru a ne asigura că aceia care doresc să vândă în piețe sunt înregistrați ca producători și au terenuri agricole sau se ocupă cu creșterea animalelor.

Cred că este în interesul tuturor ca brașovenii să poată mânca legume, fructe sau brânzeturi produse în România, eventual, chiar în județul nostru. Cred că, fără implicarea noastră, a autorităților, acești mici producători nu au cum să concureze marile lanțuri de magazine care aduc aceste produse din import”

a declarat primarul George Scripcaru.

conform comunicat Primaria Municipiului Brasov

Share.

Comments are closed.