Județul Brașov poate scăpa de depozitele neconforme. Primăriile au 2 luni să ceară finanțarea

Send

Ministerul mediului a identificat soluția prin care se va finanța închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, care fac obiectul Cauzei C-301/17, Comisia Europeană împotriva României.

Astfel, prin Ordinul ministrului mediului nr.233/2019, publicat în Monitorul Oficial nr. 230/26.03.2019, a fost aprobat Ghidul de finanțare a Programului privind închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme din: Tuzla, Brașov, Zărnești, Râșnov, Făgăraș, Săcele, Victoria, Codlea, Vatra-Dornei, Uricani, Orșova și Huși, potrivit prevederilor căruia, începând cu data de 10 aprilie a.c., în termen de două luni, pot fi depuse documentațiile necesare obținerii finanțării.

Pentru a se asigura de succesul programului, doamna viceprim-ministru Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului, le-a adresat primarilor din localitățile respective un mesaj de atenționare:

”Vă rog să acordați toată atenția acestui demers, extrem de important, nu numai pentru comunitatea dumneavoastră, ci și pentru România, și să nu ezitați, în situația în care vă confruntați cu dificultăți în elaborarea dosarului, să ne solicitați sprijinul, pentru a vă putea încadra în termenul stabilit.”

Share.

Comments are closed.