Turist mușcat de o viperă berus în weekend în Masivul Piatra Mare

Send

Atenționam încă de acum 1 lună că în această perioadă a anului pericolul de a întâlni o viperă va crește exponențial și în arealul brașovean.

Din păcate am avut dreptate, iar în weekend, mai precis duminică, un turist a fost mușcat de un șarpe pe platoul de pe Piatra Mare, în zona cabanei.

A fost nevoie de o intervenție rapidă a Salvamontiștilor săceleni, cei care au luat contactul cu victima, ce se află în afara oricărui pericol.

Exemplarul surprins în foto și responsabil cu incidentul este o viperă berus, adică viperă comună, des întâlnită și în zona Săcele.

Iată cîteva sfaturi utile CLICK AICI!

Din nou, probabilitatea de a le intalni in aceasta perioada este foarte mare, dar nu trebuie sa va speriati pentru ca vipera este un animal timid, care fuge de oameni.

Peste 90% din muscaturi, se intampla atunci cand oamenii incerca sa le prinda, sau sa le ia in mana!

Purtand bocanci si pantalon lung, sunteti feriti de eventualitatea unei muscaturi (la fel si in cazul capuselor) daca animalul nu v-a simtit si nu s-a retras sub bolovani. De obicei, vipera are o culoare maslinie, cu o dunga in zig-zag lata, neagra pe spate si cu celebrul V pe cap, pe care oamenii speriati nu apuca sa-l mai vada.

Share.

Comments are closed.