„Viscri-Conservarea patrimoniului într-o comunitate vie” – Strategiilor de conservare a patrimoniului

Send

Pe 26 martie 2019, Consiliul Județean Brașov și Consiliul Satului Viscri, cu sprijinul Fundației Mihai Eminescu Trust au organizat la Viscri o întâlnire de lucru intitulată „Viscri – Conservarea patrimoniului într-o comunitate vie”.

Aceasta a fost inițiată pentru a identifica soluții sustenabile de păstrare și punere în valoare a unui sit de patrimoniu de importanță națională și mondială, dar care să permită dezvoltarea sănătoasă a unei comunități vii.

Consiliul Satului Viscri se reunește în fiecare lună și este format din reprezentanți ai grupurilor profesionale și de interese din sat: fermieri, meșteșugari, prestatori de servicii turistice, tineri, vârstnici și fiecare confesiune religioasă, alături de consilierii locali și județeni din sat.

La întâlnirile Consiliului se discută strategia de dezvoltare a satului, sunt căutate soluții pentru problemele comunității și sunt inițiate acțiuni de voluntariat prin care viscrenii lucrează împreună pentru a-și îmbunătăți traiul în comun.

La discuții au participat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, Marian Rasaliu, prefectul Județului Brașov, Caroline Fernolend și alți reprezentanți ai Consiliului Județean, Ștefan Bâlici, directorul Institutului Național al Patrimoniului împreună cu echipa sa, reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Direcției Județene de Cultură Brașov, ai fundațiilor Pro Patrimonio și Mihai Eminescu Trust, consilieri locali și săteni din Viscri.

Reprezentanții administrației publice s-au angajat să facă studii de specialitate și să organizeze consultări publice înaintea proiectelor pe care le derulează pe plan local. Reprezentanții tuturor instituțiilor prezente și-au exprimat dorința de a avea o colaborare mai strânsă între ei, dar și cu comunitatea din Viscri.

Situl UNESCO Viscri este un exemplu de bună practică recunoscut la nivel european pentru aplicarea principiilor Convenției de la FARO și pentru păstrarea și promovarea patrimoniului cultural și natural.

Consiliul Județean Brașov și comunitatea din Viscri le mulțumesc tuturor celor care le-au fost alături în acest proiect și speră ca astfel de reuniuni să se îndesească și ca rezultatele lor să se vadă curând, pentru binele tuturor românilor.

Mai multe informatii despre subiect AICI~!

Share.

Comments are closed.