Ambasadorul Republicii Georgia în România a avut o întâlnire oficială la Brașov

Send

Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov, și Adrian Gabor, vicepreședintele Consiliului Județean, au avut o întâlnire oficială cu Excelența Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Republicii Georgia în România.

Înaltul oaspete a ținut să remarce vechimea și trăinicia relațiilor diplomatice româno-georgiene, care datează din vremea lui Constantin Brâncoveanu, precum și faptul că în anul 2018, anul centenar al României, Georgia a sărbătorit 100 de ani de la crearea primei republici democratice.

Ambasadorul a menționat un fapt inedit, și anume că orașul Victoria din județul Brașov a fost construit după un proiect al unui arhitect georgian, astfel că pe casele care străjuiesc drumul principal se găsesc ornamente cu specific georgian.

„Suntem deschiși și dornici să sprijinim orice formă de colaborare bilaterală româno-georgiană. Cea mai importantă investiție a administrației județene este construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Sperăm ca odată cu finalizarea proiectului, pe care noi o estimăm pentru sfârșitul anului viitor, să asistăm la o creștere substanțială a numărului de oameni de afaceri și de turiști georgieni care vin în județul Brașov”

a spus vicepreședintele CJ Adrian Gabor.

conform text si foto Consiliul Judetean Brasov

Share.

Comments are closed.