Campania „Brașov Reciclează” revine alături de „Caravana Ecotic”

Send

Caravana ECOTIC, vehicul de informare și conștientizare marca ECOTIC, este prezentă între 6 și 12 Mai în Brașov, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței colectării separate a DEEE-urilor și a îndemna brașovenii să predea echipamentele uzate spre reciclare.

Caravana va fi prezentă în liceele brasovene in perioada 06 – 09 mai (Colegiul Tehnic Mircea Cristea 6-7 mai, Colegiul de Ştiinţe Grigore Antipa 8-9 mai) unde va susține lectii deschise cu elevii unitațiilor de învațământ despre importanţa reciclării şi colectării selective a deşeurilor.

De vineri, 10 mai, până duminică, 12 mai Caravana ECOTIC va staţiona în Livada Poştei unde va atrage cu siguranță numeroși vizitatori. Caravana este o expoziție mobilă care prezintă 10 tipuri de echipamente electrice și electronice dezasamblate în scopul evidențierii conținutului reciclabil, alături de alte informații utile privind importanta reciclării și valorificării materiilor prime.

Aceasta a fost desemnată de Comisia Europeană drept Best Environment LIFE Project în cadrul GREEN WEEK 2018. „Continuăm și în această primăvara campania „Brașov Reciclează”, împreună cu partenerii noștri, din dorința de a-i sensibiliza pe brașoveni asupra importanței colectării separate a deșeurilor, punându-le la dispoziție 16 puncte de colectare.

Activitățile de conștientizare, adresate atât adulților cât și tinerilor, și oferirea de soluții de colectare vor contribui la promovarea unei atitudini responsabile față de mediu”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Asociatia ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov şi Eco Civica Center organizează, în perioada 06-12 mai o noua campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Astfel, brașovenii vor avea la dispoziție 15 puncte de colectare, la care se adaugă și Caravana ECOTIC, la care vor putea aduce și preda spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Nr/Amplasament puncte provizorii de colectare/Perioada autorizată:


Programul punctelor de colectare este între 10:00 și 17:00. Preluarea direct de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (mașini de spălat automate, TV, aragazuri, frigidere și combine frigorifice sau centrale termice) pe baza programării la numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 – 17.00) sau la email-ul: [email protected]

Pentru preluarea de la domiciliu a mașinilor de spălat automate sau a frigiderelor și combinelor frigorifice, fiecare cetățean va primi tichete valorice cadou.

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare DEEE-uri va fi înscris automat la tombolă, având oportunitatea de a câștiga unul dintre următoarele premii: 3 uscatore de par, 3 masini de tuns, 3 cafetiere, 3 fier de călcat, 3 aspirator si 2 cuptoare cu microunde.

Share.

Comments are closed.