Creșă sau grădiniță? În cartierul Bartolomeu, zona Avantgarden, se va construi o unitate de învățământ

Send

În cartierul Bartolomeu, zona Avantgarden, se va construi o unitate de învățământ.

Primarul George Scripcaru a avut în aceste zile o nouă discuție cu reprezentanții dezvoltatorului imobiliar din Bartolomeu cu privire la necesitatea construirii unei creșe sau grădinițe în această zonă, iar de această dată s-a ajuns la un acord.

Dezvoltatorul Avantgarden va ceda domeniului public o suprafață de teren, situată între străzile Egretei și Pelicanului, pe care ulterior municipalitatea va construi o creșă sau o grădiniță.

Pentru a stabili destinația exactă a terenului, creșă sau grădiniță, vor exista discuții și cu cetățenii din această zonă.

„Deja cei de la Avantgarden au înregistrat la notar un angajament pentru trecerea acestui teren în domeniul public, iar în perioada următoare dezvoltatorul va face dezmembrarea terenului, după care vom înainta Consiliului Local proiectul de trecere a terenului în domeniul public. Mă bucur că încep și dezvoltatorii să înțeleagă că nu le pot oferi clienților lor doar niște pereți la un bloc, ci trebuie să le ofere și facilitățile pe care le presupune un oraș ca Brașovul,”

a declarat primarul George Scripcaru.

Edilul sef al Brasovului a mai declarat ca spera ca în câteva luni să poata lansa licitația pentru proiectare, pentru ca anul viitor să lanseze licitația pentru execuție.

Share.

Comments are closed.