Parteneriat între Municipiul Brașov și Federația Română de Fotbal

Send

Primarul George Scripcaru s-a întâlnit astăzi (n.r. miercuri – 26 februarie) cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și cu președintele Asociaței Județene de Fotbal Brașov, Octavian Goga, care este și vicepreședinte al FRF, pentru a discuta despre un memorandum de parteneriat în vederea implementării unor proiecte comune care să dezvolte fotbalul brașovean.

„Mă bucur că am avut această întâlnire cu domnul primar George Scripcaru, în care am atins câteva subiecte foarte importante pentru fotbalul brașovean. În primul rând, o investiție comună pe care noi, Federația Română de Fotbal (FRF) și Primăria Municipiului Brașov dorim să o realizăm în municipiu. Investiția presupune un teren cu gazon artificial, care să poată fi folosit pe tot parcursul anului, și pe care să îl realizăm în parteneriat.

Al doilea subiect de discuție este demararea unui program în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov pentru sprijinirea celor mai talentați copii din mediul rural, care să poată fi școlarizați în Brașov, începând cu clasa a cincea.

Al treilea proiect este legat de infrastructură, pentru că ne interesează ca la Brașov să avem un stadion pe care să îl putem lua în considerare fie pentru găzduirea echipei naționale, fie pentru alte competiții. Nu în ultimul rând, am fost interesați să aflăm care sunt planurile în general cu echipa de fotbal la nivel de seniori, pentru că Brașovul stă foarte bine la nivel de juniori, cu foarte multe cluburi afiliate Federației și care fac o treabă foarte bună. Ne interesează să vedem și viziunea autorităților locale în acest plan și putem acorda consiliere juridică, precum și suport pe partea de manageriat“


a declarat Răzvan Burleanu.

„Primul pas în acest parteneriat dintre Primărie și FRF va fi amenajarea unui stadion cu dimensiuni omologate și suprafață de joc artificială. Prima variantă luată în discuție este stadionul de la Baza sportivă Carpați (lângă Liceul Sportiv, pe str. Zizinului, n.n.). Un al doilea proiect interesant și care poate fi pus în practică este cel care privește aducerea copiilor din localitățile din jur, care să poată fi școlarizați aici și să poată fi antrenați și în cadrul clubului de fotbal, iar FRF să finanțeze o anumită componentă. Vrem să pornim un proiect de renaștere a fotbalului brașovean care să plece de la premise sănătoase, fără moșteniri ale trecutului, cu un moment clar de plecare și o strategie clară în timp, cu niște pași pe care să-i urmăm etapizat în câțiva ani și o creștere naturală, neforțată.

Adrian Szabo (coordonatorul secției de fotbal de la Corona Brașov, n.n.) este cel care trebuie să pună la punct strategia și are aceste lucruri deja conturate. În paralel, ne propunem să rezolvăm problemele patrimoniale pe care le avem acum cu infrastructura sportivă pe componenta de fotbal, să facem investițiile pe care le avem de făcut începând din acest an, pentru a profita de această oportunitate. FRF are cercetări și, în viziunea lor, Brașovul este un oraș strategic și important în această ecuație, cu potențial și cu toate argumentele, atât ca infrastructură, cât și ca putere economică și resursă umană, pentru a avea o echipă în Liga I“, a declarat George Scripcaru

În privința Stadionului cu suprafață de joc artificială, președintele FRF a precizat că există deja un astfel de teren finalizat la Piatra Neamț și alte cinci șantiere deschise la Botoșani, Iași, Râmnicu Sărat, Călărași și Târgoviște, care vor fi gata în aproximativ două luni de zile.

„Ne-am dori ca următorul să fie Brașovul“, a mai precizat Răzvan Burleanu. Ca și în celelalte proiecte, infrastructura va fi pusă la dispoziție de Primărie, iar suprafața de joc – un teren de fotbal de dimensiuni omologate – în valoare de aproximativ 150.000 de euro, va reprezenta investiția FRF.

Share.

Comments are closed.